2009 m. gruodžio 19 d., šeštadienis

pirmas nelaiskas is indijos.special edition only for you:D

Vienas is Himalaju stukso mano busto pasonej. rytais uzstoja man saule ir as vis manau, kad dar nelaikas keltis. Saltis smelkias pro visus plysius, bet as esu ivaldzius miegojimo sistema-sulendu i miegmaisi visa, taip per nakti savo kvepavimu palaikau miegama siluma. mano sugulovai - maiklas ir louise. be ju butu liudniau.
indija mane megsta, turiu jos gyventoju net savo skrandy, bet, zinoma, jiems ten ne vieta, tad tibetietiska gydytoja priskyre man antibiotiku dieta 10ciai dienu. antibiotikai ir vaisiai, ypac bananai. tai tokia yra dabartis. ir taip viskas atrodys iki kuciu isvakariu. tiesa, nusimato keliavimas ir nakvojimas kalnuose, tikruose kalnuose, kazkokioj trobelej. bet apie tai, kai jau ivyks ir greiciausiai is bangladeso parasysiu.
o kaip as cia atsiduriau? i sita uzsalusi pragara?
paskutine diena Dheli praleidom su Hunoru vienam is lusnynu - rytine programa. Railway Colony - kur gyvena tie, kurie dirba traukiniu stoty. zinoma, ne visi, zinoma, juodadarbiai, uzdirbantys ne daugiau kaip 15 000 rupiju (apie 750lt). pasukam is pagrindines dulketos, triuksmingos, musem ir rikshom aplipusios gatves. atsiduriam tylos ir ramybes oazej, nors as jauciuos tarsi brauciaus i kieno nors miegamaji. tuscia. tik spalvotai dazyti plytiniai krypteleje namukai rikiuojas eileje saules atokaitoje. prie vieno ju sedi sena moteris, kazka dirba. paejus toliau randam dvi mokytojas, kaip veliau paaiskeja viena ju dirba NVO (nevyriausybinej org.), kuri rupinasi lusnynu, gatviu vaikais. mums atejus pamoka baigiasi, nes demesys nukreiptas i mus: atsiduriam rato centre mazu, apsisnarglejusiu, riebaluotais plaukais ir didelem rudom akim 'lusnynuku'. mokytojos iseina, mes liekam.
po keleto valandu pasnekesio su keletu is vietoj gyvenanciu studentu, as uzsimanau issidrebt parke ant zoles su puodu kavos - stengiuos megautis tokiais europietiskais malonumais, kol zinau, kad galiu gaut. po kamstyje praleisto pusvalandzio mes priesais KFC ( o taip, monce, taip;) ), nusiperkam ko norim ir lendam i pozemine pereje, nes kitaip cia butu savizudybe eiti per tokia sankryza (beje, eismas cia ziaurus ir niekam neidomu pestieji, tad eini bosnisku/turkisku/marokietisku stilium per gatve). islendam is labirinto ir neriam i zmoniu jura, susedusia ant nutryptos zoles. as iseinu i sokolado medziokle, kol hunoras kerta savo chicken wrap. griztu ir randu ji su jau i eile pristojusiu ivairaus plauko pinigu medziotoju: ausu valytoju, batu poliruotojo, valkataujancios septynmetes ir dvieju shunu, besitaikanciu i maista. kazkaip atsikratom 'sveciu' ir suvokiam, kad pasimegauti ramybe turim gal desimt minuciu.
po keleto valandu mes 6 ir dar 4 p.korejieciai, baladojames po visa delhi paskui musu 'gida', atsakinga uz musu nutransportavima i autobuso isvykimo vieta. pakeitus gal tris vietas, po dvieju valandu velavimo, mes jau autobuse. bet cia indija ir cia tokia tvarka, tad ironiskom sypsenom susedam autobuse ir jau po keleto valandu smingam 14val kelionei.
autobuse salta. is jo islipus dar salciau. issipakuoju miegmaisi ir susipakuoju save i ji. tikiuosi, kad ta velniava greit baigsis......


bet tada dar nezinojau, kad musu kambariuos ner radiatoriu ir niekas cia nesupranta, kad mum salta.



Su artejanciom sventem, mielieji.

3 komentarai:

  1. geru Kuciu, Kaledu, linkiu silumos!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Silumos tai labai taiklus palinkejimas. Pameni, Minija, kai kelionej po Estija teko miegot laukuose irgi taip ilindai ir miegi visa nakti. As paskui pabandyt ir po minutes dustu jau.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Monel, tu tik priziurek save ir buk sveika, prasau del manes.
    o siaip grazi ir idomi rasliava su lyriniais nukrypimais, malonu akiai skaityt. iki pasimatymo!

    AtsakytiPanaikinti